Είναι ο τελευταίος… ήρωας των ερτζιανών του νομού. Σε έναν χώρο, που άνθησε την περασμένη δεκαετία και ανέδειξε πολλά ταλέντα, αυτόν της ιδιωτικής ραδιοφωνίας,ο Κώστας Κουγιάς κατέχει εξέχουσα θέση, αλλά τώρα, όπως και όλοι που κινούνται στις ίδιες συχνότητες με τον ίδιο, βλέπει τα σχέδιά του να καταρρέουν.
ΣΧΕΔΙΑ;Θα έλεγα περισσότερο όνειρα. Γιατί ο Κουγιάς υπηρέτησε και υπηρετεί το ραδιόφωνο με ένα πάθος που λίγοι μπορούν να επιδείξουν σε ολόκληρη τη χώρα.Στην Αργολίδα κανείς. Ο Κουγιάς ξεκίνησε στις αρχές του ‘90, ως μουσικός παραγωγός. Στην διαδρομή έγινε «θαμώνας» σχεδόν σε όλα τα στούντιο των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών. Έμεινε άλλου λίγο, αλλού πολύ. «Τρελός» με το αντικείμενο παρουσίασε ποιοτική δουλειά αποκτώντας πολλούς φίλους από τους 18άρηδες τηνέιτζερς ως τους 60άρηδες κλασικούς.
ΣΤΗΝ ουσία η δουλειά του τον οδηγούσε σιγά αλλά σταθερά στην απόκτηση του δικού του Μέσου.Όταν ο Μουσταΐρας πούλησε το λαϊκότατο και δημοτικό του ραδιόφωνο (μουσικά εννοείται) το «Ράδιο - Ηλέκτρα», ο Κουγιάς δεν πίστευε ότι μετά από έναν ενδιάμεσο σταθμό θα αποκτούσε την δικιά του συχνότητα. Ο νεαρός από την Φρέγκαινα που αγαπούσε την ποιοτική μουσική (σε όλες τις εκφάνσεις της) παρουσίασε αίφνης τον «Ανατολικό FM» έναν σταθμό διαφορετικό από τους άλλους.
ΑΡΕΣΕ με την… πρώτη. Άνοιξε νέους ορίζοντες στην - οπισθοδρομική - τοπική ραδιοφωνία.Από το στούντιο άρχισαν τις εκπομπές τους νεαροί ρόκερς, γνώστες της ελληνικής μουσικής, αλλά και πνευματικοί άνθρωποι που σχολίαζαν τα δρώμενα. Ένας ολοκληρωμένος σταθμός που (μετά την αποχώρηση του Κώστα Μποζιονέλου από τον «101») έλειπε. Ο Κώστας δεν δίστασε να δεχτεί, ούτε τα βαριά λαϊκά, με επιλεγμένες εκπομπές που απέκτησαν φανατικούς ακροατές. Όλα φάνταζαν καλά, ώσπου η οικονομική κρίση «χτύπησε»τα ραδιόφωνα περισσότερο από κάθε άλλο Μέσο. Κρατικό χρήμα δεν πήραν ποτέ οι ιδιοκτήτες των σταθμών. Η τοπική διαφημιστική αγορά καρτέρευσε. Οι μουσικοί σταθμοί στριμώχτηκαν. Εύκολο κέρδος δεν υπάρχει στον χώρο. ΠΙΣΤΟΣ στις αρχές του ο Κουγιάς δεν τις προδίδει. Εξακολουθεί να έχει τον ποιοτικότερο σταθμό όχι μόνο στο νομό, αλλά τολμώ να γράψω, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ίσως να χάνει χρήματα, όμως αντέχει την κρίση - για ανταγωνιστές ούτε λόγος να γίνεται, αφού δεν υπάρχουν.
Στις παρέες ο Κώστας είναι πολύ ευχάριστος τύπος. Με το χιούμορ του, τις τοποθετήσεις του σε διάφορα θέματα, κυρίως με τις μουσικές του γνώσεις. Ακόμη και τις λίγες ώρες που δεν βρίσκεται στον «Ανατολικό FM»,ακούει τον σταθμό του όπου κι αν είναι! Οι φίλοι του δεν μπορούν να φανταστούν την επόμενη μέρα αν η συχνότητα 95,8 FM σταματήσει.
ΜΕ την πολιτική ο Κουγιάς έχει καλή σχέση, με τους πολιτικούς ποτέ! Δοκίμασε ωστόσο μια φορά, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Άργους. Έχασε για λίγα… κουκιά, λόγω του… συνθήματος που ακουγόταν από τους συνυποψηφίους του: Έλα μωρέ! Ο Κώστας εκλέγεται… ψήφισε εμένα! Για να ξαναδοκιμάσει φαντάζει δύσκολο.
ΤΟ ζητούμενο για τον ίδιο είναι σήμερα, να συνεχίσει να βγαίνει στον αέρα ο «ΑνατολικόςFM». Ιδιαίτερα τώρα που και ο ίδιος παίρνει το μικρόφωνο και σχολιάζει τα γεγονότα που ενδιαφέρουν τον κόσμο.
ΟΙ καιροί είναι δύσκολοι, ο Κώστας όμως θα ματώσει για να μην χάσει το… πάθος του.
ΔΗΜΟΣΙΟΦΡΑΦΟΣ