Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ανατέθηκε η βελτίωση κόμβου Ε.Ο. Κορίνθου - Άργους προς Καρυά Φρέγκαινα



Συνέντευξη τύπου στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα παραχώρησε εχθές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του τρίτου κατά σειρά έργου της Π.Ε. Αργολίδας που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση ισόπεδου κόμβου στην συμβολή εθνικής οδού Κορίνθου – Άργους με επαρχιακή οδό προς Καρυά Φρέγκαινα αξίας 487.443,62 ευρώ ανάδοχος του οποίου ορίστηκε μετά τον διαγωνισμό που διενεργήθηκε η κοινοπραξία «TRANSWORLD ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ε.Π.Ε. – ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ε.Δ.Ε.».

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του έργου αυτού οι διελεύσεις από το σημείο αυτό θα είναι πλέον ασφαλέστερες για τους διερχόμενους οδηγούς γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας που παρουσιάζει η συγκεκριμένη διασταύρωση.

Επίσης ανέφερε ότι με την συμβασιοποίηση του τρίτου κατά σειρά έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ τους 2 τελευταίους μήνες, υπάρχει ικανοποίηση για την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων και την απορροφητικότητα των κονδυλίων και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι πολίτες της Αργολίδας θα απολαμβάνουν την χρησιμότητα που εξασφαλίζουν τα έργα αυτά.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι εχθές υπογράφηκε και δεύτερο έργο χρηματοδοτούμενο από το τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Αργολίδας που αφορά τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού του υφιστάμενου οδικού δικτύου της Αργολίδας αξίας 180.000 ευρώ με σκοπό την βελτίωση του υπάρχοντος οδικού σε θέματα ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: