Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ" ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ...

Τριάντα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο διεθνής αγώνας δρόμου υπεραποστάσεως «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» που διεξάγεται το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη απόστασης 246 χιλιομέτρων.
Ο αγώνας διεξάγεται πάνω στα βήματα του Φειδιππίδη, του αρχαίου Αθηναίου ημεροδρόμου και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς μετέχουν μεγάλα ονόματα από το χώρο των
υπεραποστάσεων, ενώ πολλά ξένα ραδιοτηλεοπτικά και ειδησεογραφικά πρακτορεία θα καλύψουν τη διοργάνωση που αναβιώνει ένα κομμάτι από την Ελληνική ιστορία.
Όπως είναι γνωστό, ο Φειδιππίδης στάλθηκε στη Σπάρτη το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, για να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες ενάντια στους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Αποκλειστικός δωρητής στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2012», είναι το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» και για διάρκεια τριών ετών μέχρι και το 2013.
Στην φετινή εκδήλωση, που διοργανώνεται για 30η χρονιά από τον Διεθνή Σύνδεσμο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 αθλητές, εκ των οποίων 315 είναι άνδρες και 35 γυναίκες. Την Ελλάδα εκπροσωπούν στη διοργάνωση 44 άνδρες και 4 γυναίκες.
Ο αγώνας ξεκίνησε από την Αθήνα και την Ακρόπολη, σήμερα, Παρασκευή 28 /9/2012, στις 7.00 το πρωί και θα διανύσει, όπως προαναφέρθηκε, μια διαδρομή 246 περίπου χιλιομέτρων, για να καταλήξει αύριο το πρωί στην Σπάρτη. Στον αγώνα παρευρίσκεται η παγκόσμια ελίτ των δρομέων υπεραποστάσεων. Ανάμεσα στους Έλληνες αθλητές που τρέχουν στην διαδρομή,βρίσκονται και δύο δρομείς από την Αργολίδα. Ο Θανάσης Ατματζίδης από το Άργος, με το νούμερο 183 και ο Γιώργος Βλάχος* (φωτο) με το νούμερο 75 από τους Μύλους Άργους, μέλος του Συλλόγου «Δρομείς Αργολίδας».
Οι πρώτοι αθλητές αναμένεται να περάσουν περίπου στις 8:00 μ.μ. από το Μαλανδρένι και κατά τις 9:00 μ.μ. από τη Λυρκεία .
* Ο Γιώργος Βλάχος είχε καταταγεί πέρυσι 3ος ανάμεσα στους Έλληνες αθλητές

Δεν υπάρχουν σχόλια: