Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Ο πληθυσμός στις πόλεις, τα χωριά και τους οικισμούς της Αργολίδαςτου Γιώργου Νικολόπουλου
Ο μόνιμος πληθυσμός της Αργολίδας, όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού 2011, ανήλθε σε 97.044 άτομα, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Σύμφωνα με την ίδια απογραφή, ο νόμιμος πληθυσμός του νομού ανήλθε σε 95.561 άτομα.
Ο μόνιμος πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους σε έναν τόπο. Στο μόνιμο πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την Απογραφή Πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.
Φυσικά, ο «μόνιμος πληθυσμός» δεν είναι και ο πραγματικός. Έτσι, στους πίνακες που ακολουθούν, βλέπουμε ακατοίκητους οικισμούς να κατοικούνται, επειδή κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιών δήλωσαν ότι εκεί περνούν τον περισσότερο χρόνο τους.
Η λίστα με τον «νόμιμο πληθυσμό», αυτόν δηλαδή που καταγράφεται σε κρατικά έγγραφα (ΔΟΥ κλπ) είναι διαφορετική.
Ο Δήμος Αργους – Μυκηνών, έχει «νόμιμο πληθυσμό» 44.458 κατοίκους και «μόνιμο πληθυσμό» 42.022 κατοίκους. Θα μπορούσε παραδείγματος χάριν ένας κάτοικος της πόλης του Αργους που διαθέτει σπίτι και στο Αραχναίο, να καταγραφεί ως νόμιμος κάτοικος του Δήμου Αργους – Μυκηνών και ως μόνιμος κάτοικος του Δήμου Ναυπλιέων...

ΦΡΕΓΚΑΙΝΑ 58
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: